dimarts, 20 de novembre del 2007

Per la llibertat d'expressió.



Tots sabem i coneguem que Chávez va tancar una emissió de televisió. Tothom ha opinat i ha dit la seva però una opinió generalitzada és que com es podia privar a la ciutadania de l'emissió d'una cadena.
Tots sabem que a la Xina hi ha una unes pàgines d'Internet proibides per part del govern i, davant aquest acte, ens posem les mans al cap en pensar aquesta prohibició d'informació.
Però no cal anar tan lluny per saber d'altres fets de repressió de la llibertat d'expressió. Al País Valencià, heu llegit bé, al PAÍS VALENCIÀ, la setmana que ve ja començaran a procedir al tancament de les emissions de TV3. Començaran per Alacant, a la Carrasqueta, i suposem que després ja es tancaran a València i a Castelló. I per què poca gent s'entera d'això? Per què no ix als periòdics gratuits a primera plana igual com el "por qué no te callas"?
Vivim en un país on és més important el que passa a milers de quilòmetres enllà i on és més fàcil de parlar de tot el que passa fora i no jutjar el que passa a casa.
Per això, tots el que pugueu, plantem cara al tancament que ara ja sí que és imminent!

I seguint en el post i m'ha fet saber l'Anna : "el sant quant de més lluny més miracles fa"

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona, però Chavez no va tancar cap emissora, simplement no va renovar els drets d'emissió a una cadena que havia incomplit nombroses lleis del codi veneçolanes pel que fa a continguts, que havia rebut nombroses multes, tancaments i sancions per part del poder judicial veneçolà abans inclús que Chávez arribara al poder i que a més va posar-se al costat dels colpistes contra un govern democraticament elegit.
Eixa cadena al costat de la Cope faria semblar aquesta última una ràdio lliure i llibertària.
Informa't bé abans d'opinar i no siges tan subèrbia creguent que ho saps tot de tot arreu havent rebut 4 notícies intencionades de mitjans amb tants interessos multinacionals a Amèrica Llatina com Cuatro, el País o ABC. Seriositat i rigor, per favor, que ací l'únic que fa callar als altres és el borbó.

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Crònica des d'El Caire, Egipte! Passa't pel bloc. Una abraçada catalana

PS> Enllaçada!

Empar Crespo ha dit...

Sr/Sra. Anònim,

Seré breu i li diré 3 coses:

1) en este post no parle de les causes que portaren al tancament d'una emissió veneçolana. Em dones la raó, mentre qüestionem aquest tema no parlem del tancament (i este sí que és un TANCAMENT FORÇÓS) de TV3 al País Valencià.

2) estic lluny de saber-ho tot, evidentment. Però aci jo sols done la meva opinió. Molt poca gent en el món sap de tot. I qui s'ho pensa malament va!I dels mitjans que comentes, mira per on, no sóc seguirdora de cap d'ells.

3) Jo sí que signe el comentari així com tots el post del bloc. És molt fàcil tirar la pedra i amagar el braç.

Oriol Nicolau i Tell ha dit...

Tens tota la raó, això els espanyols ho fan molt, són molt soldaris, molt internacionalistes i multicultis, però no els hi diguis que aqui hi va haver un règim feixista, perque et diran que va ser un "mal menor", no els hi diguis que aquí també es priva la llibertat d'informació i es tanquen veten mitjans de comunicació, que et diran que no és un tema polític...

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

He fet un post tractant la violència masclista. Passa't pel bloc Secretària Nacional de la Dona ;)!

PS: T'he enllaçat :D