dilluns, 3 de setembre del 2007

Gran Canaria Ballet


Com sol passar cada cop que es canvia el Govern d'alguna institució i entren polítics nous amb la única ambició de tindre butaca i sou i no pensar en els ciutadans, s'aplica a la perfecció la feina del matalasser (la de fer i desfer) per poder posar-se etiquetes noves. Doncs bé, Canàries no anava a ser menys.
La legislatura passada, tot i que manava el PP en la illa, es va crear una companyia de dansa, Gran Canaria Ballet, per recollir els millors ballarins i poder fer una segon gran companyia a nivell de l'Estat Espanyol. Actualment portaven 6 mesos treballant ballarins tant de l'Estat espanyol, com dels PPCC com d'altres nacionalitats. El camp de la dansa en aquest estat està molt mal valorat i molts dels professionals han de marxar a l'estranger des de molt xicotets per poder exercir la seva vida. Fins ara semblava que a la Companyia l'aire els bufava de cara però el canvi de color en el Cabildo de Canàries els ha fotut i ben fotut. Ara, a l'entrar Coalició Canària i el PSOE han dit que no volia mantindre la Companyia per una qüestió pressupostària. I què han fet?Doncs engegar la companyia en l'aire i anunciar que tiraran al carrer als 22 ballarins i s'ha acabat la discussió. D'aquesta manera es mostra els objectius tan clars que tenia el PP a l'hora de mimar la cultura. Per què venen gat per llebre?
D'aquesta notícia quasi ningú s'enterarà perquè no ven en les TV ni en els diaris. Però quan toca a algú molt proper a tu emprenya i molt!

PD: s'està duent a terme una recollida de signatures per evitar el tancament de la Companyia; si algú vol col·laborar sols ha d'entrar a http://www.danzaballet.com/modules.php?name=Apoyo_al_Ballet.
(tot i que la pàgina està en espanyol crec que pot valer la pena conéixer este tipus de problema!)