dilluns, 3 de setembre del 2007

40 anys de la UCE

L'any que ve es complirà 40 anys del naixement de la Universitat Catalana d'Estiu que estiu rere estiu omple d'arreu del PPCC el poble de Prada de Conflent. El Liceu Renouvier s'obre per acollir a gent de totes les edats, amb professions diferents però amb un denominador comú, gent que s'estima la llengua, la terra i la nostra cultura.
Qui va a Prada sap que és una experiència inoblidable: coneixes un fum de gent, gent amb la qual passen els anys i tot i no vore's no perds el contacte; vius noves experiències; assistixes a classes; pots arribar a conéixer gent experta en diferents camps de la recerca; i sobretot, durant 10 dies tot sembla com si els PPCC existiren i estiguérem aïllats en una aldea. I, a més a més, aquesta Universitat permet mostrar que també es fa recerca tan literaria com científica en llengua catalana i que, hi ha professionals en diferents camps de la Universitat.
L'any que ve espere poder tornar després de 5 anys d'absència per poder celebrar amb tots que la UCE ja porta 40 edicions i per donar l'empenta per poder durar 40 edicions més! Així que als que ja conec, anem preparant-se eixos 10 dies per tornar a reviure experiències passades. I als que no heu anat mai, no ho dubteu, segur que no ho oblidareu mai de la vida!