dilluns, 21 de gener del 2008

Paradoxes de la vida


Ahir, mentre em passejava pel meu poble en el seu dia de Festa, comentava amb una amiga la situació de La Pobla des de que està el nou Ajuntament. Resulta que, tot i jo viure a uns 350 quilòmetres del meu poble, coneixia jo més les barbaritats que s'estan portant a terme al meu poble que no ella que viu dia a dia alli mateix. Resulta que no s'havia enterat que l'Oficina de Promoció de la llengua ja està cremant-se totalment i que l'Ajuntament ja no dóna ni un cèntim més per ella. Que unes obres urbanítiques han sigut atorgades a l'empresa d'un dels concejals, cosa totalment il·legal i que aci tots callen la boca. Que a la sala de plens de l'Ajuntament ara, a més d'estar presidida per un Rei i una bandera espanyola, tenim als retrats de Sant Sebastià i de la Mare de Déu del Rosari. Per què no posen també algunes imatges de la religió musulmana o xinesa? Perquè si jo no recorde malament, el pais on vivim es declara laic en eixa constitució que tant d'apreci tenen els governants del meu poble.
Així que em vaig quedar perplexa del poder que té l'internet ja que jo de tot açò m'assabente gràcies a la gran web Edeta.cat.
Però aquesta no és la solució per al meu poble. Mentre totes les notícies les coneguem els que vivim fora no podrem fer res de profit. On està l'oposició per informar i denunciar estos fets? On està la transparència d'un govern democràtic?Denunciar-ho via internet està molt bé però cal fer coses a peu de carrer.
Després de parlar un bon rato vam arribar a la conclusió que a La Pobla ni govern ni oposició. El que cal és una gran mobilització a nivell de la ciutadania, el que s'anomena moviment social. Fins que algun grup de joves o alguna associació amb paciència i amb ganes de treballar sense protagonisme no asumisca el problema, seguirem tal i com estem.
No pot ser possible que jo m'entere de moltes més coses que no la pròpia ciutadania. EL PODER D' INTERNET!

PD: per als qui em vau dir que tenia el bloc un poc mort, gràcies per l'avís. Em torne a re-activar!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també he estat 15 anys fora de Llíria i quan he tornat, fa gariebé dos, no m'ha agradat gens el que m'he trobat.
Els partits polítics no faran res, i ho sé per experiència degut al meu pas per ERC a Sant Feliu de Guíxols. Aquests només pensen en manar per poder xuclar del pot i rebre diners de les institucions, que no ens enganyem,són els nostres impostos?
Com li van dir un dia a Joan Puigcercòs, l'estora vermella enlluerna massa. I no ens varem equivocar molt. Els fets ens han donat la raó.

Vicent Montesinos
Llíria

Oriol Nicolau i Tell ha dit...

Ei si que ens veurem, aquest dissabte per començar em sembla oi ? Ja t'explicaré com va anar això

Petó!