dilluns, 6 d’agost del 2007
El món de les patents
Abans de res, de contestar a cap mem (ja va el 2n i ho faré durant les vacances, que s'ha de pensar molt per escriure sobre mi) ni de reflexionar com està la política a Navarra (era una dimissió previsible i una vergonya!) divagaré sobre un tema que desperta molts recels i que estos dies torna a ser notícia: les patents dels medicaments.
Esta setmana s'ha resolt un judici el qual beneficia la llei de patents de la Índia per permetre la manufacturació dels medicaments. Tot aquest tema és espinós ja que per uns les patents és la manera més clara de recuperar els 240 milions de dòlars (dades del 2003) que s'invertixen durant els 11 anys mínim de recerca de noves molècules. Però altres sectors critiquen que com que està en joc la sanitat dels humans les patents no haurien de durar tants anys ni permetre patentar molècules que semblen ser les mateixes però que tenen xicotets canvis químics que permeten una millora relativa.
El tema és molt espinós perquè el tema toca la salut i això sempre dóna què parlar. Cal concienciar a la gent que la recerca de medicaments hui en dia costa molts molts milers de diners. I, pot ser, la mala fama que tenen hui en dia les farmacèutiques siguen pels errors que van patir en el passat (igual com totes les . Avui en dia, tot això ja està controlat (iniciatives com Farmaindústria intenten posar seny) però cal recuperar una imatge més bona.
Des del meu punt de vista, tot aquest problema es solucionaria siguent la recerca farmacèutica una recerca pública on l'Estat invertira. Ara, però, aquesta hipòtesi és quasi impensable ja que cap economia podria permetre's aquesta despesa de milers de diners. En prou feines es pot invertir en recerca bàsica, així que en recerca aplicada quasi que seria impracticable.
Aixó doncs, jo demanria un poc de seny i l'aplicació de les famoses BPL i BPM (Bones Pràctiques de Laboratori i Bones Pràctiques de Manufacturació) per part de les indústries i un poc de respecte i més il·lusió a tots els ciutadans perquè recordem que no deixen de ser indústries.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada