dissabte, 31 de març del 2007

Última de la Generalitat Valenciana


Ara resulta que la història interminable del tancament de TV3 encara no ha acabat, s'ha empitjorat. El recurs jurídic no l'han anul·lat i preveuen el tancament del canal per al 25 d'abril. Pura coincidència? Crec que no, venint de qui vé, encara que el Sr. Rambla, a la foto, ha al·legat que ha sigut pura CAUSUALITAT, que no ho havien pensat abans. Així que continuen bé la seva jugada.

Però no tot acaba ací: "el govern de la Generalitat Valenciana ha acceptat negociar el tracte de recoprocitat que oferia el Govern Català per poder continuar veient TV3 al País Valencià". Llegint aquest titular, he de reconèixer que em va fer obrir els ulls i l'esperança de poder tornar a vore-la a casa. Però, com que tot no podia ser tan bonic, han acceptat negociar sempre i quan " la canal catalana "no utilice la denominación que usan para nuestra comunidad" (paraules de Sr. Rambla). Doncs bé, la denominació que no poden ni dir perquè els ix urticària és PAÍS VALENCIÀ. Però, per què són tan rucs? Tan impresentables i tan cínics? No ho entenc!

Ara falta saber què opina la Generalitat de Catalunya de tal proposició. Però, cal recordar que al País Valencià existeix una llista de paraules prohibides que no es poden utilitzar en llibres de text, en la televisió Canal 9, en la docència... (exemples variat com País Valencià, surtir, aquest/a...) SÍ ! Ja patim des de fa un temps una censura de paraules. Ara espere i desitge que aquesta afició que tenen els polítics valencians de censurar (dreta franquista!) no s'extenga a nivell de la TV3. Si el preu que hem de pagar els valencians per poder vore TV3 és que els PPeros aconseguisquen imposar el seu autoritarisme de censura fins i tot a TV3, preferisc que prohibisquen l'emissió.

Sr. Camp, Sr. Rambla & Cia, estan convertint el PAÍS VALENCIÀ (a mi no m'entra res en nomenar el meu país pel seu nom) en una terra de malestar general i en una terra de lluita contínua. Tanta repressió i autoritarisme espere que vos passen factura el dia 27 de Maig.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al final tot es redueix a política, i és acollonant veure fins a quin punt els polítics del PP valencià arriben a tensar una corda que algun dia es trencarà, i tot petarà.

Anònim ha dit...

Del Estatuto de 1982

El pueblo valenciano, históricamente organizado como Reino de Valencia, se constituye en Comunidad Autónoma, dentro de la indisoluble unidad de la nación española, como expresión de su identidad histórica y en el ejercicio del derecho de autogobierno que la Constitución reconoce a toda nacionalidad, con la denominación de Comunidad Valenciana

No quiero ser ppero ni psoero ni iuero ni nada de eso, sólo quiero indicar que en el Estatuto de Autonomía la Comunidad Autónoma acabó con la denominación de "Comunidad Valenciana" Justo sería que, al menos en libros, leyes, televisiones autonómicas y cualquier cosa con cierto tinte de oficialidad se le llamara así. También sería justo que en los libros se indicara qué otros nombres ha recibido a lo largo de la historia (y que aparecen en el Preámbulo).

Por supuesto, otra historia es por qué acabó en el Estatuto ese término que era minoritario.

Otra historia es cuál es la denominación que usa la gente de la calle para referirse a la Comunidad Autónoma. Porque los políticos pueden legislar sobre nombres, sí, pero la gente llamará a las cosas como les dé la gana.

Y otra historia es la relativa a un debate estéril sobre nombres que no va a cambiar ni un ápice el carácter de la tierra y de la gente de esa Comunidad. Si se entra en el juego que quieren los políticos acerca de los nombres, estamos perdidos.