dissabte, 4 de novembre del 2006

Després de la tempestat arribarà la calma.

Ara ja fa 3 dies que al Principat es van dur a terme les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i que jo no puc votar perquè no estic empadronada ací dalt, les vaig seguir com qualsevol ciutadà que s'estima el seu país. Els resultats ja tots els sabem!. Sols hauríem de destacar l'entrada al Parlament d'un partit feixista (sense més perill que el que significa tindre 3 diputats) i la consolidació d'Esquerra com a 3a força política tot i a les pressions que han sofert durant l'últim any de legislatura. En aquest cas s'han quedat fora els representants de les JERC però estic ben convençuda que tota la feina feta durant tota la seva trajectòria politica tindran molt prompte la seva recompensa.
Després d'una llarga campanya (pre-pre-, pre-, campanya pròpiament dita, i la que vindrà ara) al remat es va saber quin partit havia guanyat les eleccions però NO quin seria el que governaria el pais en els 4 propers anys (si tot funciona correctament).No entraré en valoracions sobre quins pactes s'haurien de formar, però és clar que una sociovegència el que faria seria enmerdar molt, però que molt, la sitaució actual. El propis de CiU critiquen a l' "ex-tripartit" d'haver comés molts errors però en cap mesura es comenta tots els avenços que s'han dut a terme, sobretot, en matèria d'Universitats i ajuts a treballadors de la recerca. Sempre ha sigut més fàcil criticar i reconèixer la feia ben feta, i més si tots els mitjans de comunicació pertanyen a l'oposició.
Res, doncs, ara toca treballar i esperar que donen fruits les negociacions.El que és ben clar és que en aquesta part del pais les majories absolutes no funcionen. Aquest tipus de dictadures democràtiques no són bones per a ningú, i si algú opina el contrari sols cal que veja la situació acual del País Valencià. Sols esperar al Maig del 2007 per vore si es pot aconseguir la mateixa siutació en l'altra part del país.