dissabte, 11 d’octubre del 2008

El pla Bolonya i les conseqüències

Xiquets i xiquetes, el pla Bolonya ja està 100% instaurat, almenys, a les universitats del Principat. I ho dic perquè estic patint les conseqüències des de que vaig començar a fer el doctorat en neurociències a la Universitat de Barcelona. És una vergonya que 2 anys després de començar els estudis del Master encara no estiga la cosa ben definida. Saps la impotència d'anar pagant a un lloc i a un altre però que no se sap encara quins papers s'han de presentar? Que si jo ara no et puc signar aquest paper i t'ho hauria de signar fulanito...
La única cosa en la que els estudiants de tercer cicle estem notant aquest nou pla és el els diners que s'estem deixant per poder treballar en recerca. Si partim de la base que moltes beques encara no estan adaptades al nou sistema i que no et cobreixen gran part de les despeses, hui en dia per voler dedicar-te a la ciència t'ho has de pensar molt i molt bé abans de poder pagar-ho tot.
Espere que aquestos 2 anys que han passat des que la UB va acordar entrar a Bolonya hajen sigut suficients per poder posar-se al dia en tots els tràmits necessaris. Que els estudiant no hem de pagar per no tindre posats al dia uns tràmits administratius.

1 comentari:

Efrem ha dit...

Tornem a l'antiga Universitat on els títols s'expedien a cop de talonari, al model de societat de classes, si ens despistem ens foten els avanços que el poble hem aconseguit. A més, cada cop més tècnics que només saben fer una cosa i per la resta són incultes integrals, cada cop menys formació general en detriment de coneixements tècnics fins i tot adequats a cada empresa. Lamentable.