dissabte, 1 de març del 2008

Dia Internacional de la Dona


D'aci en 7 dies, a banda d'estar en ple dia de reflexió de les eleccions de l'estat espanyol, serà la commemoració del Dia de la Dona. Aquestos dies no caldrien si realment no existira la desigualtat que hi ha entre homes i dones en la nostra societat masclista en la que vivim. Tenim massa interioritzades massa conductes les conseqüències de les quals és marcar més la diferència entre tota la ciutadania. Per això, encara hem de reclamar que les dones tenim la MATEIXA capacitat que un home per ocupar una direcció d'una empresa, per cobrar la mateixa quantitat de sou en un treball i per tindre les mateixes oportunitats. Doncs bé, la setmana que ve es celebrarà aquest dia.
I la meva sorpresa ha sigut vore les activitats que l'Ajuntament del meu poble, La Pobla de Vallbona, ha organitzat durant tota aquesta setmana. Abans de llegir els actes he de reconéixer que m'havia mig alegrat perquè pensava que treballaven polítiques socials. Però, per a la meva sopresa, m'he quedat de pedra quan he llegit què s'ha preparat. Resulta que per celebrar el 8 de Març es farà cursos de cuina per a dones (qui sol cuinar més a casa? els homes?), automaquillatge (activitat molt útil per lluitar aquesta desigualtat), visita turística per València (ALERTA: que les dones no poden fer turisme sinó és el 8 de Març?) i sobretot dinar al Rascanya.
Senyores: el dia 8 de Març NO és el dia de festa de les dones sinó un dia de denúncia de la desigualtat!

On queda el tractament dels problemes de les dones? On queda la formació per abolir definitivament la violència masclista? On queda la formació de les dones de totes les edats sobre la igualtat? Per què no es parla sobre el llenguatge sexista que tots tenim tan interiotitzat que ni ens adonem?

Amb actes tipus que he descrit es fomenta més la desigualtat que no la denúnica. NO ANEM BÉ! Per això:

A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.


3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

vau lluitar, lluiteu i encara us queda molt per lluitar, i no us cal un dia per recordar-ho

petons

darrutri ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
darrutri ha dit...

M'agrada el teu bloc. Espero continuant-lo llegint de tant en tant. Hi trobo a faltar un enllaç a:
http://eldema.cat